» Kirjaudu 

Search
Close this search box.

Opettaja, tervetuloa mukaan!

Mikä on Zaldo?

Zaldo on lapsille ja nuorille suunnattu, innostava ja maksuton oppimateriaali taloustaitojen oppimiseen.

Zaldo kattaa vuosiluokkien 4.–6. ja 7.–9. opetussuunnitelmien talousosaamisen oppisisällöt. Zaldoa voi hyödyntää myös laaja-alaisen osaamisen harjoittamisessa sekä integroida oppiainetasolle. Monikanavaiset sisällöt, kuten animaatio-, teksti- ja kuvasisällöt mahdollistavat oppimisen eriyttämisen monipuolisella ja innostavalla tavalla. 

Materiaali on jaettu kahteen osaan. Mini-Zaldo on tarkoitettu vuosiluokille 4.–6. ja Zaldo vuosiluokille 7.–9. Zaldo on sovellettavissa myös muille luokka- ja kouluasteille. 

 

Kirjaudu

Uusi käyttäjä?

» Luo tunnus

Luo itsellesi Zaldo-tunnus ja ota Zaldo käyttöön opetuksessasi. 

Oppimateriaalia voi käyttää monin tavoin.

Materiaalia on runsaasti ja monikanavaisesti tuotetut sisällöt ja tehtävänannot mahdollistavat oppimisen eriyttämisen sekä oppilas- että ryhmätasolla. Sisältöjä ja tehtävänantoja on mahdollista integroida oppiaineiden sisältötavoitteisiiin.

Oppimateriaalin sisällöt ovat opetussuunnitelman talousosaamisen sisältöjä laajempia, joten materiaalia voi erinomaisesti käyttää myös talousaiheisen valinnaiskurssin materiaalina.

 

Kolme eri tapaa käyttää Zaldoa ja Mini-Zaldoa! 

 

1. Innostutaan taloudesta animaatioiden avulle ja jutellaan lisää 

Katsotaan yhdessä animaatiot ja keskustellaan animaatioista yhdessä apukysymysten avulla. 

2. Innostutaan taloudesta ja opiskellaan lisää  

Katsotaan yhdessä animaatiot ja keskustellaan animaatioista yhdessä apukysymysten avulla. Opiskellaan lisää teemojen sisältöjä ja tehdään tehtäviä mobiililaitteilla. 

3. Innostutaan taloudesta, opiskellaan lisää ja tehdään yhdessä toiminnallisia harjoituksia. 

Katsotaan yhdessä animaatiot ja keskustellaan animaatioista yhdessä apukysymysten avulla. Opiskellaan lisää teemojen sisältöjä ja tehdään tehtäviä mobiililaitteilla. Tehdään lisäksi yhdessä toiminnallisia tehtäviä ja tutkimustehtäviä.  

Zaldo on 7.–9.-luokkalaisille suunnattu selkeä ja helppokäyttöinen talousaiheinen oppimateriaali, jonka tavoitteena on edistää yläkoululaisten talousosaamista. Zaldoa voi hyödyntää muun muassa yhteiskuntaopin, matematiikan kuin kotitalouden oppiaineissa. Zaldo soveltuu myös käytettäväksi 2.asteen talouskasvatuksessa (soveltaen).  

Zaldo on 4.–6.-luokkalaisille suunnattu helppokäyttöinen talousaiheinen oppimateriaali, jonka tavoitteena on edistää alakoululaisten talousosaamista. Zaldoa voi hyödyntää niin yhteiskuntaopin matematiikan kuin äidinkielenkin oppimistavoitteissa. 

Lopputestin avulla voidaan Zaldon ja Mini-Zaldon lopuksi kokeilla, kuinka taloustaitoja ja –tietoja on omaksuttu. Lopputestin voi suorittaa itsenäisesti tai vaikka parin kanssa. Lopputestiin osallistuminen vaatii opettajalta kirjautumisen ja lopputestikoodin käyttöä. Opettajana näet luomallasi koodilla täytetyt testit, jolloin voitte käydä palautuksia läpi yksilöllisesti. Sekä alakoululle että yläkoululle on luotu oma lopputesti.

Sivuston oppimateriaali on käytettävissä vapaasti ilman kirjautumista.

Jos haluat hyödyntää oppimateriaalin pohjalta tehtyä lopputestiä (esim. oppimisen arvioinnissa) tai osallistua 8-luokkalaisten kanssa talousaiheiseen kilpailuun, täytyy sinun kirjautua sivustolle.

Kirjautumalla

  • saat luotua omalle oppijaryhmällesi ryhmäkoodin lopputestin tekoa varten
  • hallinnoit ryhmiesi lopputestejä ja näet oppilaiden lopputestien vastaukset ja tulokset

Kirjautuminen ja tilin luonti tapahtuu tämän sivun ylälaidasta, oikeasta sivupalkista.

Maksaako sivuston käyttäminen jotakin?

Ei maksa. Sivuston käyttö sekä kirjautuminen ja tilin luonti ovat täysin maksuttomia.  Zaldo oppimisympäristö on toteutettu yhdessä Finanssialan ja Nuori Yrittäjyys ry:n sekä niiden kumppaneiden kanssa. 

Kumppanit