skip to Main Content

Ostaa voi paikasta ja kellonajasta riippumatta. Kauppaa ei kuitenkaan voi purkaa yhtä helposti, vaikka ostos alkaisi kaduttamaan. Harkinta on valttia!

Ostosopimukseen on hyvä tutustua ennen kaupantekoa

Kuluttajaa eli sinua suojaa kuitenkin laki, joka pitää huolen, että saat riittävästi tietoa tuotteesta ja palvelusta sitä ostaessasi.

Vaihto- ja palautusoikeuden ansiosta pystyt vaihtamaan kaverillesi lahjaksi ostamasi pelin toiseen, jos hän oli saanut sen siskoltaan jo lahjaksi.

Älypuhelimesi ei käynnisty vaikka ostit sen juuri liikkeestä. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä laturissa on virhe ja myyjän tulee vaihtaa se uuteen.

Ostamasi läppäri lopettaa toimintansa yhtäkkiä. Onneksi myyjä on tarjonnut tietokoneelle kahden vuoden takuun, jolloin saat sen korjaukseen.

Tietoa tarvitaan, kun ostetuissa tuotteissa tai palveluissa on vikaa

Lisätietoa (klikkaa tästä)

Ota tuotteesta ja palvelusta selvää ennen kaupantekoa. Tarkista, että tiedät oikeutesi ja ymmärrät alla olevat asiat.


Takuu – Takuu tarkoittaa sitä, että tuotteen tulee olla kunnossa vähintäänkin jonkin tietyn ajan. Tätä kutsutaan takuuajaksi. Jos tuotteeseen tulee takuuaikana vika, takuun antaja korjauttaa sen ilman sen suurempia selvittelyjä. Takuun antaminen on vapaaehtoista. Takuunantaja voi olla myyjä, valmistaja tai maahantuoja.

  • Lue lisää takuuehdoista täältä (kkv.fi)

Tavaran vika tai puute – Jos ostetussa tuotteessa on virhe, on otettava heti yhteyttä myyjään. Myyjällä on velvollisuus korjata tuote, vaihtaa se uuteen tai palauttaa rahat.

  • Lue lisätietoa hyvityksestä täältä (kkv.fi)

Palvelun virhe – Palvelussa on virhe, jos palvelun sisältö, suoritustapa ja tulokset eivät vastaa sitä, mitä on sovittu.

  • Lue tarkemmin virheen perusteista täältä (kkv.fi)

Reklamaatio – Kirjallinen valitus myyjälle virheellisestä tuotteesta tai palvelusta. Valitus tulee tehdä mahdollisimman pian virheen havaitsemisesta. Vaatimus kannattaa esittää kirjallisesti.

  • Lisätietoa reklamaation tekemisestä täältä (kkv.fi)


Ostajan muistilista


Back To Top