skip to Main Content
Ostoksia maksetaan monin eri tavoin. Maksutapa valitaan kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopivalla tavalla.

Maksutapoja on lukuisia

Jäätelön ostat usein kioskista kolikoilla eli käteisellä. Sen sijaan maksukorttia, kuten Visa Electronia, saatat käyttää ostaessasi elokuvalipun. Ja kenties kustannat välipalat ruuhkaisessa ruokakaupassa vaikkapa puhelinta vilauttamalla eli lähimaksamisella.

Puhelinlaskusi voi saapua suoraan omalle verkkopankkitilillesi, mistä maksat sen kätevästi verkkomaksuna.

Sinulla ei vielä voi olla luottokorttia, mutta se on hyödyllinen kun perheesi vuokraa pakettiauton muuttoa varten. Tai kun haluat ostaa kännykkään tai tablettiin sovelluksia sovelluskaupasta vanhempiesi luottokortilla. Muista tarkistaa, että sinulla on lupa tehdä ostoksia ja että verkkokauppa on luotettava.

Kuhunkin tilanteeseen on valittava parhaiten sopiva maksutapa.

Lisätietoa (klikkaa tästä)

Maksutavoista voi mennä pää pyörälle, siksi tässä niistä lyhyt kertaus.


Käteinen – Ostosten maksuun käytetään seteleitä ja kolikoita.


Laskulla maksaminen – Myyjä lähettää laskun postitse tai sähköisenä (e-lasku), jossa on ilmoitettu myyjän tilinumero, maksusumma ja eräpäivä, mihin mennessä lasku pitää maksaa.


Luottokortti (credit) – Luottokortilla, kuten Visalla maksaessa ostosta ei veloiteta heti pankkitililtä. Sen sijaan luottokorttiyhtiö maksaa laskun ja veloittaa ostokset pankkitililtä kerran kuukaudessa. Luottokortin avulla on mahdollista tehdä isoja ostoksia velaksi ja maksaa ne erissä takaisin myöhemmin. Luottokorttiyhtiö kuitenkin perii suurta korkoa luottokortilla otetulle velalle.

  • Lue lisää luottokortista (kkv.fi)

Lähimaksu – Maksetaan ostoksia viemällä maksuväline (pankkikortti, puhelin, ranneke) muutaman sentin päähän maksupäätteestä. Lähimaksamisella voi maksaa noin 20 euron suuruisia ostoksia.


Maksukortti (debit) – Pankkikortilla esimerkiksi Visa Electron -kortilla maksaessa ostos veloitetaan heti pankkitililtä. Maksun tekeminen vaatii tunnusluvun. Jos tilillä ei ole katetta, eli rahaa, ei ostoa voi tehdä.


Osamaksu – Ostos maksetaan erissä (myös luottokortin luotto-ominaisuutta käyttäen tehty ostot maksetaan osamaksulla).


Verkkomaksu – Maksetaan omalta pankkitililtä verkko-ostoksia siirtämällä rahaa suoraan myyjän tilille. Verkkomaksu veloitetaan yleensä heti pankkitililtä.

  • Lisää tietoa eri maksutavoista saat täältä (kkv.fi)


Maksutavat hukassa


Back To Top