skip to Main Content

Ostoksia voi tehdä vaivattomasti mistä ja milloin vain. Uuden läppärin voi napata suoraan kaupan hyllyltä, juhlamekon tilata Pariisista ja junalipun ostaa puhelimella.

Ostaa voi paikasta ja kellonajasta riippumatta

Harkitsemalla ostoksiaan tarkkaan säästää rahaa ja ympäristöä. Sarjakuvalehden voi ostaa kirjakaupasta, mutta sen voi myös lainata kirjastosta. Kuluta vain kun tarvitset ja huolehdi, että sinulla on varaa ostoksiin.

Maltti on valttia ostoksia tehdessä

Mieti mitä ostat ja miksi. Uusien talvikenkien ostamisessa kannattaa harkita niiden käyttöikää ja materiaalia. Vettähylkivät jalkineet ovat kalliimmat kuin juhlakenkäsi. Toisaalta käytät niitä joka päivä, joten pidät jalkasi kuivina arkisin.

Ostoksista maksetaan veroja

Maksat arvonlisäveroa eli kulutusveroa jokaisesta ostoksestasi. Myyjä on lisännyt tämän tavaran tai palvelun hintaan ja törmäät siihen kuittia tutkiessasi. Arvonlisäveron osuus siis vaihtelee eri tuoteryhmien mukaan. Yleisesti arvonlisävero on 24% (esim. kynät, kumit, puhelimet, kampaamot), mutta elokuvalipun hinnassa vero on 10% ja kahvilassa 14%.

 

Lisätietoa (klikkaa tästä)

Ostoksien tekemiseen vaikutetaan mainonnalla. Mainoksia näkee niin televisiossa, sosiaalisessa mediassa kuin bussipysäkillä.

Mainokset houkuttelevat asiakkaita usein tarjouksin. Lisäksi mainokset kauppaavat uutta leivänpaahdinta pelastamaan aamusi ja tekemään sinut onnelliseksi.

Erota omat tarpeesi mainostajien luomista unelmista. Näin säästyt myös heräteostoksilta, joita tehdään hetken mielijohteesta.

Lisätietoa markkinoinnista (kkv.fi)


Kuluttajaprofiili

Mitkä kulutusvalinnoista ovat lähimpänä sinun näkemystäsi? Testaa, millainen kuluttaja olet! Jos haluat kokeilla uudestaan, se onnistuu aina valmiin testin jälkeen.


Back To Top