skip to Main Content

Säästäminen on viisas tapa ennakoida suurempia ostoksia tai yllättäviä menoja varten. Säästämisen perustana on oman budjetin seuraaminen, sillä se auttaa säästösuunnitelman tekemisessä.

Säästää voi, jos tulot ovat menoja suuremmat

Jos joka kuukausi säästät 10 €, voit viiden kuukauden päästä ostaa konserttilipun lempibändisi keikalle.

Säästöjä saat kasaan ostamalla vaatteita alennusmyynneistä ja kirpputoreilta tai vertailemalla lähikauppojesi hintoja ja ostamalla edullisemman virvoitusjuoman.

Säästää voi monella tavalla

Yllättäen urheilukenkäsi hajoavat ja tarvitset uudet mahdollisimman pian. Onneksi olet säästänyt yllättäviä menoja varten, eikä sinun tarvitse vipata rahaa muilta.

Säästöt ovat turvana yllättävän menon yllättäessä

Lisätietoa (klikkaa tästä)

Säästäminen on rahan syrjään laittamista, jolloin aika on valttia. Mitä pidemmäksi ajaksi olet valmis sitomaan rahojasi, sitä suuremman summan säästät. Aloita säästäminen jo nyt.


Säästötili – Pankin tarjoama tili säästämistä varten. Kun rahat ovat erillisellä tilillä, niitä ei tuhlaa yhtä helposti. Säästötili on hyvä ja riskitön vaihtoehto, kun säästetään tiettyä tavoitetta varten tai pahan päivän varalle.

  • Säästötileillä on useita nimiä: talletustili, EtuTili, määräaikaistili
  • Usein säästötililtä rahan nostaminen on rajoitettu, esim. kahteen nostoon kuukaudessa
  • Säästöille kertyy korkotuottoa 0,1-2%
  • Korkotuotosta maksetaan lähdeveroa
  • Esimerkki: Olet päättänyt siirtää säästöpossussa olevat 300 € pankin säästötilille. Possun sijaan säästötilillä rahasi saavat korkotuottoa 3 prosenttia vuodessa. Neljän vuoden päästä säästösummasi on kasvanut jo 37 eurolla.

Korkotuotto – Korko on säästäjälle maksettava korvaus siltä ajalta, kun rahat eivät ole hänen käytössään. Korko ilmoitetaan prosentteina ja sen määrä pankki. Maksetaan usein kuukausittain tai vuosittain.

  • Esimerkki: 1000€ suuruiselle talletukselle maksetaan korkoa 3%
    eli 1000€ * 0,03 = 30€ vuodessa

Säästövinkit

Bongaa muistipelistä säästövinkit.


Back To Top